Top 5 tendinte in amenajari interioare in 2021

Razvan Dascalu ianuarie 25, 2021

Top 5 tendinte in amenajari interioare in 2021

La fiecare jumatate de an, specialistii, designerii sau institutiile din domeniu, stabilesc care sunt tendințele cromatice pentru anul care urmeaza. Culoarea anului pentru 2021 este albastrul clasic, iar in designul interior aceasta este oceanul.

1: Oceanul mai aproape de tine

Ce zici de o vacanta la mare sau la ocean? Chiar daca deplasarea este cam imposibila in aceasta perioada, poti aduce vibratia oceanului in casa ta. Culorile si nuantele oceanice vor capta senzatia de relaxare a unei vacante pe plaja. Albastrul oceanic este prevazut ca fiind o starea de liniste, pace, calm si confort, oferind in acelasi timp un aer modern, contemporan.

2: Iluminatul modern si natural

Este important ca lumina naturala sa patrunda in toata casa dumneavoastra, sa plasati perdele mai usoare sau perdele care sa permita luminii sa patrunda mai usor in incapere.
O iluminare adecvata este o alta solutie pentru crearea de medii confortabile si spatioase. Deschideti ferestrele pentru a respira aer proaspat, opriti aerul conditionat din cand in cand si lasati sa intre briza, pentru ca avem nevoie de aer proaspat pentru a ne simti in viata si in pace.
Candelabrele clasice traditionale si lampile sunt inlocuite de o iluminare originala, structuri decorative si compozitii complexe din mai multe lampi unice. Acest lucru nu numai ca ofera o iluminare excelenta a camerei pe timp de seara, dar contribuie și la crearea unei arhitecturi specifice a spaiului.

3: Metalul, in designul interior

Nu este doar practic, dar ofera si stil. Daca in trecut era folosit preponderent in baie sau in bucatarie, acum este folosit in orice incapere. Metale precum bronzul sau cuprul sunt o alegere populara printre designerii de interior.
O lampa metalica se combina perfect cu marmura, sticla si cimentul, in timp ce mesele de dining sau masutele de cafea vor arata extrem de bine combinate cu piese de mobilier.

4: Pentru pardoseli

Opteaza pentru piatra, marmura sau lemn masiv, iar pentru mobilier alege lemnul deschis la culoare, pentru inspiratie scandinava si piese durabile, elegante, dar fara a fi obositoare. atunci cand vrei sa schimbi complet fata unei camere, foloseste decoratiuni sau panouri decorative pentru pereti din lemn sau metal, sau poti incearca sa reproduci atmosfera de lemnarie a unei cabane la munte cu ajutorul lambriurilor din lemn pentru tavan.

5: Design Functional

Am fost nevoiti aproape un an sa ne reorganizam casele astfel incat sa includa o zona de lucru, dar si o zona de relaxare.
„Acum lucram cu totii de acasa si am fost luati pe nepregatite, pentru ca nu aveam un loc de munca definit, de aceea consider ca anul ce va veni va fi marcat de o explozie a birourilor pentru acasa. Indiferent ca dispui de un spatiu mare sau mic. O tendinta in continua crestere este aceea a mobilierului multifunctional, mese pliabile, birouri retractabile, rafturi si sertare multi-scop, toate se vor dezvolta in anul ce va veni”.

Cuvinte cheie :