TOP 5 masini electrice ce vor aparea in 2021

Docuz Catalin decembrie 12, 2020

TOP 5 masini electrice ce vor aparea in 2021

Multi specialisti spun ca GPL va devenii principala resursa accesibila de caburant , iar foarte multi producatorii de autovehicule din intreaga lume au urmat exemplul Tesla si se grabesc sa lanseze din ce in ce mai multe automobile electrice.

Pe langa numele deja importante in aceasta industrie a autovehiculelor electrice, precum , Nissan , Tesla ori General Motors, in 2021 sunt anuntate noi aparitii surpriza.

Publicatia Rolling Stone a realizat un top cu cele mai asteptate masini electrice in anul 2021.

5. Audi e-tron GT 2021

Audi e-tron GT 2021

Daca e-tron GT de productie nu se indeparteaza prea mult de conceptul anuntat, Audi ar trebui sa aiba un mare succes anul viitor: un sedan elegant, electric, cu o multime de cai putere si extrem de stilizat.

 • Putere: 590 de CP
 • Incarcare de pana la 80%: 20 de minute
 • Pret de pornire: 100.000 de dolari 

In spatele caroseriei simplificate se afla o arhitectura realizata alaturi de Porsche Taycan EV. Cu 590 de cai putere, GT-ul cu doua motoare ar trebui sa atinga o viteza de la 0 la 100 km/h in trei secunde si, la fel ca Taycan, va putea obtine o incarcare de 80% a bateriei in doar 20 de minute.

Totusi, s-ar putea sa trebuiasca sa platesti peste 100.000 de dolari pentru asta, dar pentru cei care isi pot permite, se pare ca Audi nu ii va face sa regrete pretul platit.

4. Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

 

Suedezii devin destul de ecologici cu o versiune electrica completa a crossover-ului XC40.

Modelul anuntat are un interior inteligent si elegant, cu spatiu de stocare suficient, in ciuda amprentei compacte a vehiculului.

Volvo sustine ca bateria sa de 78 kWh ar trebui sa permita o autonomie de peste 350 km, cu o singura incarcare, iar puterea sa de 408 de cai va oferi o multime de performante.

 • Autonomie : 350 de KM
 • Putere: 408 CP
 • Pret de pornire: 50 000 de dolari

Va reusi oare acest model Volvo sa ,”fure” din clientii Tesla Model Y? Vom vedea cand XC40 va fi lansat, fie la finalul lui 2020, fie la inceputul 2021.

Precomenzile au inceput si clientii trebuie sa plateasca incepand cu aproximativ 50.000 dolari.

3. Rivian R1S

Rivian R1S

Producatorul american de vehicule electrice Rivian, a captat atentia cu pick-up-ul sau R1T, care a aparut inainte ca prezentarea Cybertruck-ului de la Tesla.

Poate si mai interesant este fratele SUV, R1S, care urmeaza sa apara vara viitoare.

Pregateste-te pentru un stil clasic, cu accente sport si un habitaclu amplu, cu trei randuri de scaune.

 • Autonomie : 500 de KM
 • Pret de pornire: 72.500 de dolari

O mare parte din elementele de baza ale R1S sunt impartite cu R1T – inclusiv patru motoare (cate unul la fiecare roata) si trei optiuni de pachete de baterii, cel mai bun oferind o autonomie de peste 500 km cu o singura incarcare.

2. BMW iX3

BMW iX3

Primul SUV electric BMW, este disponibil pentru precomenzi din luna septembrie, iar primele livrari sunt asteptate in Europa (inclusiv Romania) in primul trimestru al anului viitor.

Pretul de inceput al BMW iX3 este de 56.800 euro fara TVA, 67.592 euro cu TVA, fara a lua in calcul eventualele programe Rabla si Rabla Plus.

 • Autonomie : 460 de km
 • Putere : 286 CP
 • Pret de Pornire: 56.800 euro fara TVA
 • Viteza 0-100 km/h: 6.8 s

Noul BMW iX3 o putere maxima de 210 kW/286 CP, o autonomie de pana la 460 de kilometri in ciclul de testare WLTP. Motorul asigura o acceleratie 0-100 km/h in numai 6,8 secunde.

Pentru agilitate si performante dinamice, motorul amplasat in spate antreneaza puntea spate si este asistat de un pachet de sisteme electronice, inclusiv noul sistem antipatinare ultrarapid ARB.

1.Mercedes EQS

Mercedes EQS

Mercedes Benz a anuntat ca modelul EQS, versiunea complet electrica a modelului S Classe, va fi lansat anul viitor, fiind primul model ce va utiliza noua arhitectura pentru vehicule cu propulsie electrica.

Mercedes a anuntat ca modelul EQS va fi primul care va utiliza platforma modulara destinata vehiculelor executive si de lux, cu propulsie electrica, ulterior fiind pregatite EQE si SUV-urile derivate din acestea doua.

 • Autonomie : 700 de km

EQS promite o autonomie de pana la 700 km (conform WLTP).

In prezent, modelul este supus ultimelor teste in diverse centre specializate, precum cele de la Immendingen sau Nardo, dar si in regiuni din Scandinavia, sudul Europei, sudul Africii, SUA si China.

Sursa : https://www.topgear.ro/

Categorii : Interes General